Hva er viktig for deg?

Hva er viktig for deg4

4. juni er «Hva er viktig for deg – dagen». Helsepersonell i 29 kommuner har stilt spørsmålet «hva er viktig for deg?» til pasientene sine i dag. Kunnskapsenteret skriver i dag at målet med dette spørsmålet er å gjøre hverdagen best mulig for pasienter og brukere. Fokuset skal flyttes fra diagnose til den enkeltes ønske.

Selv syns jeg dette er et flott dag, og det er så fantastisk å høre hva som faktisk er viktig for dere! For av erfaring ser jeg at det som er viktig for dere er ofte noe helt annet enn hva vi som helsepersonell tenker er viktigst. Men det skal jo ikke handle om hva vi tenker og mener. Bruker og pasient skal være i fokus, men på en dag som denne får det iallefall meg til å reflektere. Er det dere som er i fokus, når vi «nasjonalt» må gå ut med en dag hvor vi spørr om hva som er viktig for dere. Av erfaring ser jeg at tiden ikke strekker til, og at samtaler om hvordan du føler deg i dag ikke alltid blir prioritert. Dette er trist, for jeg ser at mange av svarene på spørsmålet om hva som er viktig handler ofte om å bli sett og hørt. Selvfølgelig var det mange andre svar også, som å ha pårørende rundt seg, opplevelse av god helse og mye mer. Dere skal vite det, at det at å være bevisst det som er viktig for dere gjør noe med oss helsepersonell. Vi blir bedre kjent, og vi vet hva som skal til for at du skal ha det bra. Om det ikke blir en total omvending med en gang, så er det iallefall en god start. Tenk litt på spørsmålet og fortell helsepersonellet om hva som er viktig for deg. Det kan faktisk gjøre en forskjell.

 

Har du blitt spurt i dag? Hva er viktig for deg?

 

 

(http://www.kunnskapssenteret.no/nyheter/spor-pasientene-hva-som-er-viktig-for-dem)

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>