Spørsmål og svar

Etter en alt for lang pause, er jeg nå tilbake for fullt! Jeg har lagt planer fremover som blant annet inneholder youtube-filmer og konkurranser. Mens jeg har vært fraværende har jeg mottatt flere spørsmål, så første innlegg nå blir en spørsmål og svar.

 

- Hvordan kommer jeg i kontakt med hjemmesykepleien?

Det er flere måter å komme i kontakt med hjemmesykepleien. De fleste tjenestekontor har telefon nummer som ligger på nettet, og kan søkes på. Derimot hvis du ønsker at hjemmesykepleien skal komme hjem til deg, varierer fremgangsmåten noe fra kommune til kommune. De fleste kommuner bruker en tildelingsmodell, som i praksis betyr at du må søke om å få et vedtak på det du trenger hjelp til.

For eksempel, Fru Nordmann på 89 år har hatt et lårhalsbrudd, og klarer blant annet ikke ta på seg støttestrømper. Da må Fru Nordmann søke om hjemmesykepleie, til hjelp til påtrekk av støttestrømper.

- Hvordan søke om hjemmesykepleie?

I fru Nordmanns tilfelle vil kanskje sykehuset hjelpe henne med utfylling av egensøknad til kommunen – før hun blir skrevet ut av sykehuset. Du kan også få hjelp av fastlegen din til å søke om hjemmesykepleie. Hvis du generelt er i dårligere form, og for eksempel trenger hjelp til håndtering av medisiner kan du søke direkte til ltildelingskontoret. Men da trenger du som regel et egensøknadskjema. Dette finnes på kommunenes nettsider. Men av erfaring så er det mange som synes det er vanskelig å finne frem både på internett og på kommunens hjemmeside. Mitt tips til dere er derfor – Hør med fastlegen, de har som regel løpende kontakt med hjemmesykepleien der du bor.

 

- Kan hjemmesykepleien hjelpe meg ut på tur?

Dette spørsmålet er litt vanskelig. I utgangspunktet kan man ikke kreve at hjemmesykepleien skal gå med deg på tur, selv om det å komme seg ut både gir livskvalitet og god helse. Derimot kan hjemmesykepleien tilrettelegge for at du kan komme deg ut. Dette betyr både å hjelpe deg på med turtøy, men også det å hjelpe deg å finne en tjeneste som kan gå med deg på tur. Det finnes utallige frivillige organisasjoner, dagsentertilbud, og andre ordninger i kommunen som kan bli med på tur.

 

Send meg gjerne spørsmål, men husk at dere ikke må legge igjen personopplysninger, eller personsensitive data. For mer informasjon om akkurat dette, les gjerne på datatilsynets nettsider ved å klikke HER.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>